onsdag 28. oktober 2015

Klubbkveld


Styret har tatt initiativ til at vi skal ha en ekstra klubbkveld en gang i måneden hvor vi lærer hverandre ulike teknikker. Første kveld var mandag den 26.oktober og vi var spent på hvor mange som ville komme. Ville det kun bli styret, eller ville det komme en hel gjeng. Heldigvis ble vi mange. Temaer for kvelden var Hex n more, og Keltisk Quilt. Solveig viste oss hvordan vi på en enkel måte kunne bruke linjalen Hex n more, er det noe vi quiltere liker, så er det nye linjaler som kan forenkle jobben. For dere som ønsker mere informasjon om hvordan dere kan bruke denne flotte linjalen, kan dere google Hex n more, her vil dere finne masse inspirasjon.
Brit viste oss hvordan vi kunne lage flotte motiver i Keltisk Quilt. En teknikk hvor man syr "skråbånd" på en lysbakgrunn hvor man har tegnet opp et Keltisk motiv. Hun viste oss hvordan vi skråskjærer båndene for så å sy de på for hånd. Ett flott håndarbeid man kan sitte med foran TVen. Gruppen var delt i to, noen hos Solveig og andre hos Brit. Dette ble en flott og lærerik kveld og vi hadde nesten ikke tid til å få i oss kaffe og kake. Et flott initiativ fra styret som ble godt mottatt.


Elin og Brit diskuterer den flotte teknikken Keltisk Quilt, dette teppe har Brit laget.

fredag 23. oktober 2015

Kurs med André R. Wallenborg

SØM AV BAG – KURS MED ANDRÉ R. WALLENBORG

22. 23. og 24. januar 2016 på Åssiden Eldresenter





Fredag 22. jan. kl. 18 – 21.  Lørdag 23. kl. 9 – 16.  Søndag 24. kl. 10 – 16.
Pris: kr. 1200,- som inneholder materialpakke fra André på kr. 750, og laget sponser en del.
-------------------------------------------------------------------

På kurset lager vi ferdig en bag med omkrets ca. 116 cm. og høyde 35 cm. Dybden er i overkant av 20 cm., så bagen passer supert som weekendbag og til å ta med som håndbagasje.

Alle må ta med eget kraftig «hovedstoff» – gjerne et kraftig gardinstoff i bomull med trykk. Er du i tvil, så ta evt. med flere stoffer/vlieselin... Du trenger 70 cm. stoff hvis bredden er 140 cm. eller 160 cm. Er bredden under 120 cm. må du ta med 130. cm. Tenk på at det lønner seg å ha et stoff med liten rapport/mønster, siden vi vil «brette» bort deler av stoffet og det blir lettere å få balanse på bagen....

Ta med den sterke maskinen din og overtransportør hvis du har, vanlig sy/kutteutstyr, sysaker, CM. linjal, en butt kraftig nål (stoppenål/vevenål/evt. sikkerhetsnåler i div. størrelser). 

Jeg har med pakker som inneholder ALT annet som stoffer til bunn, hanker o.l. (sort kraftig canvas i bomull) fòrstoff, glidelåser, tråd og nål til maskinen, og alt annet vi trenger. Det følger med 2 sømbeskrivelser. Pakken koster 750,- og alle som deltar må kjøpe denne.

MVH André Rustad Wallenborg

Bindende påmelding til Solveig Kofstad Christianen.
Mail: opett-ch@online.no eller tlf/sms: 91813108

Syvake

En av høstens høydepunkter er Syvaka hvor vi syr fra kl 10.00 til 22.00. Vi var en livlig gjeng som hadde med oss hver vår symaskin, sytøy og noen hadde dristet seg til å lure med seg et lite strikketøy også.  Denne dagen er en fin anledning til å fullføre en UFO, få hjelp med en utfordring som har oppstått eller bare ha det sosialt sammen med gode venner.

Styret hadde disket opp med deilig lunsjbord, men noen har nesten ikke tid til å spise, iveren etter å sy er virkelig stor på en sådan dag. Ellers var det pakkeleken og damer som ellers er stille og rolige blir ganske ivrig under denne leken hvor konkurranseinstinkt og lekelysten kommer fram i oss alle. Ut over kvelden trengte sulten på igjen og det ble bestilt deilig pizza. Og med mette mager var vi igjen klar for å hive oss over sytøyet og diskutere løsninger og ideer.




Vis og fortell 15. Oktober 2015


Bilder fra Oktobermøtet med mange flotte arbeider og noen er allerede godt i gang med årets juleforberedelser.



Fra blogg til facebook

Det er besluttet at denne bloggen ikke lenger oppdateres, vi forflytter all aktiviteten til facebook. Trykk på bildet under eller linken f...